nedelja, 19. maj 2013

Sirov burek

Potrebujemo (za 4 osebe):
8 listov vlečenega testa
1 kg nepasirane skute
1 kisla smetana
1 dcl olja
sol
1 čajna žlička sladkorja
0,5 dcl vode

Priprava:
V skledi zmešamo skuto in 1 čajno žličko soli. Medtem ko pripravljate sirov burek, pečico segrejte na 200°C.
Na delovno površino položimo en list vlečenega testa. Premažemo ga s kislo smetano. Nanj položimo drug list vlečenega testa. Premažemo ga z oljem in nato dodamo 3 žlice skute, ki jo na tanko razmažemo.
Na eni strani naredimo zavihek, da nadev ne steče ven. Z druge strani začnemo enakomerno zvijati testo proti nasprotnemu koncu. Dobimo "cev" iz testa, polnjeno z nadevom, katero zvijemo v spiralo. Zaviti sirov burek damo v pečico. Pečemo 60 minut na 180-200˙C. Med tem časom si pripravimo sladko vodo. V 0,5 dcl vode zmešamo 1 čajno žličko sladkorja. Pustimo, da se sladkor raztopi. 15 minut pred koncem pečenja burek pomažemo s sladko vodo, da se lepo hrustljavo zapeče.

Prvo plast namažemo s kislo smetano. 

Drugo plast namažemo z oljem in skuto. 

 Na eni strani naredimo zavihek. Testo zvijemo. Oblikujemo v spiralo. 

Pečen sirov burek. 

Slasten dober tek! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar