Potrebujemo:
4 merice (1 merica = 20g) ovsenih kosmičev
2 merici mletih mandljev/orehov/lešnikov
2 merici kokosove moke
3 merice sirotkinih beljakovin (okus čokolada)
3jž domače jabolčne čežane
1 dcl sojinega/riževega mleka
60g suhih brusnic/rozin
50g temne čokolade (85% delež kakava)
1 čž cimeta
med/agavin/javorjev sirup (po želji)
Priprava:
V prvi posodi zmešajte suhe sestavine (ovseni kosmiči, mleti oreščki, kokos, proteini, suhe brusnice/rozine,cimet), v drugi pa stopljeno čokolado, jabolčno čežano in sojino/riževo mleko. Tekočo maso dodajte k suhi masi in jo zmešajte z žlico v trdo gosto maso. Maso preložite v manjšo posodo in jo močno stlačite ter pritisnite ob robove. Maso shranite v hladilnik in počakajte, da se popolnoma strdi, nato jo narežite na poljubno velike ploščice. Po želji jih lahko povaljate v kokosovi moki ali mletih oreščkih. Ploščice obvezno shranjujte v hladilniku.
Dober tek! ;)
Beljakovinske ploščice.

Ni komentarjev:
Objavite komentar