četrtek, 27. februar 2014

Vegetarijanske ohrovtove sarme

Potrebujemo (za 4 osebe):
12 ohrovtovih listov
100g riža
250g šampinjonov v slanici
2 stroka česna
majhna čebula
2 jajci
200ml paradižnikove mezge
kokosova maščoba
peteršilj
sol in poper

Priprava:
Najprej skuhamo riž po navodilih in ga pustimo da se ohladi. Med tem časom pripravimo ohrovtove liste. Listom izrežemo sredinsko, olesenelo steblo. Na štedilniku zavremo slano vodo in vanjo položimo ohrovtove liste, ki jih kuhamo 5 minut. Z lopatko jih poberemo iz vode in odcedimo na cedilu. Vodo od kuhanja ohrovta prihranimo, da z njo kasneje zalijemo jed. Na  kokosovi maščobi prepražimo nasekljano čebulo in česen, nato dodamo narezane šampinjone in jih na hitro popražimo. Ohlajen riž začinimo s soljo, poprom, narezanim peteršiljem in po želji tudi z drugimi začimbami. Popražene šampinjone primešamo k ohlajenemu rižu in z vilico stepeno jajce. Vse skupaj dobro premešamo in tako je nadev pripravljen.
Na desko položimo ohrovtov list tako, da je prerezana stran obrnjena proti nam. Na sredino lista položimo žlico nadeva in navznoter zapognemo spodnjo in zgornjo stran lista. Nato prepognemo še levo in desno stran lista ter zapičimo z zobotrebcem, da ne razpade.


Sarme zložimo v pekač, prelijemo z paradižnikovo mezgo, ki smo ji predhodno dodali malce vode v kateri smo kuhali ohrovtove liste, zato da omaka ni preveč gosta. Pekač postavimo v pečico in pečemo 30 minut.


 Vegetarijanske ohrovtove sarme.

Ni komentarjev:

Objavite komentar