četrtek, 27. november 2014

Blitvina rolada

Potrebujemo
za "biskvit":
- 4 jajca
- 400g obarjene blitve
- ščepec soli

za nadev:
- 2jž puste skute
- 1jž kisle smetane
- začimbe po želji
- 100g prekajenega lososa

Priprava:
V posodi ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov (dodaj ščepec soli) stepemo čvrst sneg, rumenjake penasto umešamo. Obarjeno blitvo ožamemo in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Zmiksano blitvo primešamo k rumenjakom. Masi počasi vmešamo sneg iz beljakov. Nastalo maso vlijemo v pekač obložen s peki papirjem. Pečemo 20 minut na 180°C.

Ko je rolada pečena jo vzamemo iz pekača in pokrijemo z navlaženo mokro krpo. Počakamo da se ohladi. Med tem časom pripravimo namaz za nadev iz skute in kisle smetane, kateremu dodamo začimbe po želji.
Ko se "biskvit" ohladi ga namažemo s pripravljenim namazom in obložimo s prekajenim lososom. Zavijemo v rolado in narežemo na kose debeline 1,5cm.

Najboljša je ohlajena.

Ni komentarjev:

Objavite komentar