ponedeljek, 24. november 2014

Polpeti "to go"

Zadnje čase živim v hitrem tempu, skoraj nič me ni doma, tako da nimam časa za pripravo toplega obroka. Stvari nerada prepuščam naključju - kar velja tudi za hrano, zato si obroke pripravljam doma, večer prej ali zjutraj. Zjutraj jih samo spakiram in nesem s seboj. Včeraj sem (skoraj) ostala brez ideje kaj naj si pripravim za naslednji dan. Po hitrem pregledu hladilnika, sem ugotovila, da nekaj pa le lahko ustvarim. 3 sestavine - okusni polpeti.

Potrebujemo (za 8 polpetov):
- 2 jajci
- konzerva skuše v Mediteran olju
- polovica glave cvetače
- začimbe po želji

Priprava:
Cvetačo skuhamo, ohladimo in nasekljamo z nožem. S paličnim mešalnikom zmešamo jajca in skušo (olje iz konzerve odlijemo). Dodamo cvetačo in poljubne začimbe ter vse skupaj dobro premešamo. Na peki papirju z žlico oblikujemo polpete, ki jih pečemo 25 minut na 180°C. 

Dober tek!

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar