petek, 7. november 2014

Jabolčna pita

Jabolčna pita z veliko B in malo OH. Preprosta in slastna.

Potrebujemo:
- 2 veliki jabolki
- 180g puste skute
- 150g grškega jogurta
- 3 jajca
- 2 merici sirotkinih beljakovin (okus vanilija)
- kokosova maščoba
- cimet

 Priprava:
Jabolka olupiš, narežeš na majhne kocke, dodaš cimet in vse skupaj podušiš na kokosovi maščobi, da se jabolka zmehčajo. Med tem časom razžvrkljaj jajca, dodaj skuto, grški jogurt in sirotkine beljakovine. Dodaj dušene kocke jabolk in vse skupaj dobro premešaj. Pripravljeno maso vlij v pekač obložen s peki papirjem. Peci 35 minut na 180°C.

Najboljša je ohlajena. :) Če je še kaj ostane, jo lahko shraniš v hladilniku in porabiš v 3 dneh.

Ni komentarjev:

Objavite komentar