torek, 17. marec 2015

Čokoladno-arašidove praline

Potrebujemo (za 4 praline):

- 4 silikonski modelčki za muffine (lahko tudi manjše)
- 2jž domačega arašidovega masla
- 3 kocke kokosove maščobe (Eden)
- 30g kakavovega masla
- 1jž kakava v prahu
- 2čž sladila Sukrin

Priprava:

Kokosovo maščobo in kakavovo maslo stopite, dodajte sladilo in kakav v prahu. Dobro premešajte. Nastalo maso prelijte v silikonske modelčke, toliko da prekrijete dno. Postavite v zamrzovalnik za 10 minut oz. toliko, da se čokolada strdi. V vsak modelček dajte po 1 čajno žličko arašidovega masla. Čez prelijte ostalo maso za čokolado. Ponovno postavite v zamrzovalnik, da se strdi. 
Odstranite silikonske modelčke in praline shranite v hladilniku, če prej ne zmanjkajo. ;)

Mastno in slastno. 


1 komentar: