torek, 17. marec 2015

Low carb bučkin kruh

Ta kruh je nastal s čisto improvizacijo. Pogledala sem sestavine, ki jih imam doma in "zmetala" skupaj. Nastal je okusen in sočen nadomestek klasičnega kruha.

Potrebujemo (za pekač 20x11cm):
- 2 bučki
- 2 jajci
- pest bučnih semen
- 3jž lanenih semen
- 1jž konopljinih semen
- 50g mandljeve moke
- 30g stopljenega masla
- 1čž sode bikarbone/pecilnega praška
- sončnična semena za posip

Priprava:
Najprej olupimo in naribamo bučke, malce solimo, da spustijo vodo. Semena (bučna, lanena, konopljina) zmeljemo, da dobimo skoraj moko. Vse suhe sestavine pomešamo skupaj, dodamo stopljeno maslo, 2 rumenjaka in naribane bučke. Iz beljakov naredimo sneg, ki ga dodamo k preostali masi. Previdno premešamo in prelijemo v pekač obložen s peki papirjem. 
Pečemo 45-60 minut na 180°C. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar