ponedeljek, 18. februar 2013

Zelena juha

Brokoli je primeren kot dietna prehrana, saj je lahko prebavljiv. Vsebuje sestavine, ki preprečujejo razvoj raka, pomaga pri slabokrvnosti in zmanjšuje nastanek bolezni srce in ožilja. Priporočljivo ga je uživati v nosečnosti. Brokoli vsebuje veliko beljakovin, ogljikovih hidratov, kalija, kalcija, fosforja, železa, vitamine A, B in C.

Zeleni grah je bistvenega pomena za vzdrževanje zdravega srca, saj ima zelo malo maščob (pri nekaterih sortah pa na splošno ne), je brez holesterola in natrija. Grah pomaga nadzorovati sladkorno bolezen. In kar je najpomembnejše, po zaslugi vlaken karotina in vitamina C pomaga pri preprečevanju raka.  

Danes sem pripavila juho iz obeh navedenih sestavin.

Potrebujemo (za 1 osebo):
1 manjši brokoli
1 pest zelenega graha
1 manjša čebula
1 domača zelenjavna jušna kocka
kokosova mast

Priprava:
Na kokosovi maščobi posteklenimo čebulo. Dodamo zeleni grah in brokoli. Podušimo in dodamo vodo (po občutku - manj vode, bolj bo gosta juha). Dodamo zelenjavno jušno kocko. Ko je zelenjava kuhana in se jušna kocka raztopi odstavimo z ognja. S paličnim mešalnikom (mimogrede, palični mešalnik je moj najljubši kuharski pripomoček :)) zmiksamo brokoli in grah. Juho postrežemo še vročo. 

Dober tek! :)
Zelena juha.

Ni komentarjev:

Objavite komentar