ponedeljek, 9. junij 2014

Pica iz cvetačnega testa

Potrebujemo (za 1 osebo):
Za testo:
polovica glave cvetače
1 jajce
40g mocarele
1jž lanenih semen
ščepec soli

Za nadev:
paradižnikova mezga
manjša bučka
paradižnik
40g mocarele
majaron

Priprava:
Najprej skuhamo cvetačo, nato jo ohladimo in narežemo oz. nasekljamo na čim manjše koščke. Dodamo 1 jajce, 1jž lanenih semen, ščepec soli in naribano mozzarello. Vse skupaj dobro premešamo. Na pladnju obložen s peki papirjem oblikujemo cvetačno testo v krog, položimo v ogreto pečico in pečemo 15-20 min na 180°C. Ko je testo pečeno ga obložimo s paradižnikovo mezgo, majaronom, narezano bučko, paradižnikom in na koncu še naribano mozzarello. Pizzo pečemo še 10-15 minut. Ko je mozzarella stopljena pico vzamemo iz pečice, razrežemo in postrežemo.

Dober tek!


P.S. Nadev lahko poljubno obložite. :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar